Skip to main content

Butler's New Sciences Complex

A ground-level rendering of the planned exterior of the new Sciences Complex. The new atrium will connect the Holcomb Building and Gallahue Hall.

Explore the Complex

 

Down to a Science

The expansion and renovation of Butler's Sciences complex is underway.

The $100 million investment includes high-tech classrooms that promote learning by doing, labs that mimic the set-up at top research companies, and work spaces encouraging cross-disciplinary collaboration.

Classroom spaces will enable faculty to step away from the podium and move among students in a more hands-on approach to instruction.

 

Features

  • High-tech classrooms that will promote learning by doing and will reflect the interdisciplinary nature of science
  • State-of-the-art lab spaces that mimic top research companies
  • Science Innovation Center and learning spaces designed with collaboration in mind
  • Library Learning Gateway and Collaboration Area—an inspiring, creative space

Gallery

A rendering of the planned interior of the Sciences Complex atrium: a spacious area with a lot of seating and windows from ceiling to floor on the curved wall.

Atrium

A rendering of a Sciences Complex classroom: an open room with tables surrounding the perimeter. The tables have sets of rolling chairs arranged around them, and each table has a large monitor nearby.

Classroom

A rendering of a general sciences classroom. Several large tables are arranged in rows with sets of rolling chairs on either side. A large whiteboard is at the front of the room, and the sides have shelves filled with equipment and supplies.

General Sciences Classroom

A rendering of a biochem research lab planned for the new facility. A large room with many lab stations, divided by walls with shelving for supplies.

Bio Chem Research Lab

A rendering of a planned biology teaching lab. Many large square tables are surrounded by sets of rolling chairs. Shelves, workspaces, and fume hoods line the walls.

Biology Teaching Lab

A rendering of a planned organic chemistry teaching lab, featuring workstations comprised of rectangular tables pushed together and rolling chairs. An island with four fume hoods reaching to the ceiling is next to a table.

Organic Chemistry Teaching Lab

A rendering of a planned physics electronic lab. Workstations are comprised of tables with raised backs pushed back-to-back with rows of rolling chairs; several of these workstations are arranged against the wall; space for a lecturer is to the side

Physics Electronic Lab

A rendering of the Innovation Center for the Sciences Complex. A large, open space with many tables and seating arrangements to facilitate collaboration and discovery.

Innovation Center

A rendering of the planned Science Library: an inspiring, creative space with seating clusters where groups can work on class presentations and quiet spaces for students to review the notes from the day’s lab.

Science Library

 

For inquiries regarding philanthropy or strategic partnerships, please contact Meagan Burton-Krieger.

 

Butler University